Norrköping

Sparkad tränare kan kosta IFK miljoner

(Uppdaterad version 16:45)
Mats Jingblads avhopp som tränare i IFK Norrköping kan bli en dyr historia för föreningen. Klubben kommer att få betala närmare tre miljoner kronor i avgångsvederlag under dom kommande åren till Jingblad.

– Det finns alltså avbrutna avtal där kommunen åtagit sig ersättningar under flera år. Man borde flaggat för det här redan förra året, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.

Nu har det alltså kommit fram att IFK får betala dyrt för tränaren Mats Jingblads avgång. Det handlar om kostnader på närmare 3 miljoner kronor i avgångsvederlag med sociala avgifter.

Peter Hunt säger att han inte vill starta en ny strid med den gamla styrelsen, men säger samtidigt att han står för det han sa under årsmötet

– Vi vet att vi har ekonomiska åtaganden under ett antal år om det vill sig illa. Vi får försöka göra det bästa av situationen. Ekonomin idag är ansträngd, mycket ansträngd, säger Hunt.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Vi har under dagen sökt IFK Norrköpings förre ordförande Hans Lundin för en kommentar utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".