1 av 2
2 av 2
Eddy Jonsson på Karstorps bildemontering
Östergötland

Hårt tryck på länets bilskrotar

Allt fler väljer att köpa begagnade delar för att reparera istället för att köpa nytt. I hela länet märks en ökad efterfrågan enligt den rundringning Sveriges Radio Östergötland har gjort.

– Vi upplever att vi inte hinner med den efterfrågan vi har just nu. Säger Eddie Jonsson som är verksamhetsledare på Karstorps bildemontering.

Där har försäljningen ökat med tio procent under årets första två månader jämfört med samma tid föregående år. Varje vecka kommer upp till sextio stycken skadade bilar in, vilket är dubbelt så många som året innan.

– Jag tror lågkonjunkturen gör att folk blir mer medvetna om sin plånbok. Finns det pengar att spara någonstans då gör man det, säger Eddie Jonsson.

Vidare menar han att det märks att människor väljer att reparera sina bilar istället för att sälja och köpa nytt och han ser positivt på framtiden.

– Här är inga varsel utan vi gasar på bara.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".