Foto: Björn Persson, WighsNews
Norrköping

Mördades med 15 knivhugg

I dag åtalades en 40-årig man misstänkt för mordet på en man i Åby utanför Norrköping i december förra året. 40-åringen ska riktat femton knivhugg mot offrets huvud, armar och kropp.

Kniven punkterade lungor och hjärta vilket ledde till döden.

- Det tyder på att det skett i ursinne. Tre hugg hade räckt för att döda offret, säger kammaråklagare Mats Näkne.

Både den åtalade och mordoffret har bott grannar i samma fastighet. Enligt åklagaren handlar mordet om ett svartsjukedrama.

- Det har varit osämja mellan de två en längre tid, min teori är att det har handlat om svartsjuka. Båda två har varit intresserad av samma kvinna, säger Mats Näkne.

Enligt åklagaren ska mordoffret bland annat bjudit den åtalades flickvän på middag i somras, vilket inte uppskattats av 40-åringen.

Den 16 december utbröt ett bråk i deras gemensamma trappuppgång som slutade i den ene grannens död. 40-åringen ska varit alkoholpåverkad och har erkänt gärningen.

- I ett samtal till SOS och i ett polisförhör har han erkänt att han dödat en person, men säger sig inte komma ihåg detta själv. Samtalet till SOS kommer jag att spela upp i rätten, förklarar Mats Näkne.

Rättegång inleds på fredag i Norrköpings tingsrätt. Mannen riskerar tio års fängelse eller livstid om han döms för mord.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".