Linköping

Dråpmisstänkt mamma kvar i häkte

Den 32-åriga kvinna som är misstänkt för dråp på sin knappt tvåårige son i Linköping blir kvar i häktet. Det beslutade Göta Hovrätt på tisdagseftermiddagen.

Den 32-åriga kvinnan, som förnekar brott, häktades i förra veckan av Linköpings tingsrätt misstänkt för dråp. Kvinnans advokat förvånades över rättens beslut och ansåg att bevisningen var otillräcklig. Häktningsbeslutet överklagades därför till hovrätten.

Kvinnan ska nu genomgå en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-utredning, i väntan på rättegång. Åtal ska vara väckt senast den 24 mars, men åklagaren flaggar redan nu för att det kommer att krävas mer tid att utreda fallet.

– Jag kommer begära om förlängning. Utredningen är långt ifrån klar, vi väntar fortfarande på obduktionsprotokollet, den tekniska undersökningen och fler förhör ska hållas. Det är långt kvar, säger kammaråklagare Wilhelm Storck.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.seGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".