Linköping

Öqvist riskerar att missa EM

Linköpingsspelaren och landslagets Josefine Öqvist är skadad - igen. I april väntar ännu en operation, som troligtvis stoppar henne från spel i sommarens fotbolls-EM.

-Klart att det är tråkigt om det blir så, säger förbundskapten Thomas Dennerby till TT.

Skadorna har avlöst varandra för Linköpingsspelaren Josefine Öqvist. Efter flera lår- och knäskador har mittfältaren de senaste säsongerna haft problem med smärtor i ljumsken. För några månader sedan opererade hon en nerv som låg i kläm - men nu kräver förslitningsskadan en ny operation.

I början på april opereras hon i Göteborg av idrottsläkaren Leif Swärd, och därefter väntar två och en halv månads rehabilitering.

Operationen innebär att landslagsstjärnan, som tvingades avbryta OS i somras på grund av lårbesvär, missar den damallsvenska vårsäsongen med Linköping. Därtill får hon troligtvis svårt att spela in sig i truppen till sommarens fotbollsfest, EM i Finland i augusti-september.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".