Linköping

Far och son drev spritbutik

Pappan drev en illegal spritbutik för ungdomar i lägenheten och den 15-årige sonen levererade varorna på sin moped. På onsdagen dömdes 43-åringen till tio månaders fängelse och sonen till 100 timmars ungdomstjänst.

Sommaren 2007 tipsades polisen om att det pågick illegal alkoholförsäljning på en adress i Linköping. Vid en spaningsinsats observerades flera ungdomar i högstadieåldern med välfyllda kassar röra sig i området.

15-åringen kom ut från lägenheten flera gånger med spritflaskor, körde iväg på sin moped för att sedan återkomma snart därpå.

När polisen sedan slog till mot lägenheten fann man kontanter och ett anteckningsblock i frysen. I ett garage och en bil hittades 74 plattor öl, 92 flaskor vodka och bärkassar.

Enligt Linköpings tingsrätt råder det, mot bådas nekande, ingen tvekan om att far och son i samråd sålt bedrivit alkoholförsäljning, skriver Östgöta Correspondenten på nätet.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista