Mjölby

BT varslar 40 personer

Efter en 30-procentig minskning på orderingången varslar nu trucktillverkaren BT Europe AB och Toyota Industries IT Supply Europe AB 40 personer om uppsägning.

– Vi har i sex månader haft en kraftig orderingångssänkning. Det har varit en minskning med 30 procent. Under januari varslade vi 200 personer. Nu drar vi ned ytterligare, säger Håkan Dahllöf, president för Toyota Material Handling Europé och vd för BT Europe AB.

Kan det bli aktuellt med fler varsel?

– Vi kan inte utesluta vidare varsel. Vi ser ännu ingen ljusning och vi vet inte hur långt det är kvar tills botten är nådd.

Varslet tillkännagavs för personalen under torsdagen. Enligt Håkan Dahllöf kan varslet både drabba personer arbetande i Mjölby och Linköping.

– Just nu sker en förhandling och vi ser över turordning. När det är klart kommer vi att försöka arbeta med flera instrument som till exempel pensionsavgångar. Vi ska försöka göra vad vi kan för att hjälpa alla individer som är drabbade, säger Håkan Dahllöf.

Irene Christensson
irene.christensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista