Skön dialekt kan prisas igen

Sveriges Radios tävling ”Sveriges skönaste dialekt”, som vanns av Titti Andersson från Motala, har nominerats till reklambranschens stora tävling Guldägget.

– Roligt att vi blivit nominerade med Sveriges skönaste dialekt, en satsning där redaktionerna stod för hela innehållet i kampanjen. Engagemanget på alla lokala kanaler gjorde att det blev så bra, säger Rebecka Lindberg, marknadschef vid SR.

Det är i kategorin ”interaktiva sajter” som satsningen på ”Sveriges skönaste dialekt”, är nominerad. Genom utesändningar och många andra aktiviteter samlades röster till en interaktiv sajt. Där kunde sen lyssnarna botanisera, lyssna och rösta på den eller de som borde koras till ”Sveriges skönaste dialekt”. 382 000 röstningar kom in under den tre veckor långa aktiviteten. Titti Andersson från Motala tog hem segern.

I guldäggskategorin konkurrerar Sveriges Radio med sex andra företag och organisationer, däribland Nokia, Försvarsmakten, Absolut vodka och Nationalencyklopedin.

Galan äger rum den 2 april på Konserthuset i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista