Norrköping

Häktad för brinnande vante

I januari dömdes den 48-åriga Norrköpingskvinnan till fängelse för att ha slängt in en brinnande kjol i ett brevinkast i Norrköping. Nu misstänks hon på nytt för ytterligare en mordbrand. Den här gången för att ha slängt in en brinnande vante i en annan bostad.

I det första fallet hämnades kvinnan på sitt ex genom att tända på sin kjol genom brevinkastet. För det dömdes hon till två års fängelse för mordbrand, men domen överklagades till hovrätten. Den 9 mars var det dags för en ny brand, den här gången hos en ny pojkvän som kvinnan blivit osams med. Kvinnan ska hotat mannen med sms och kastat in en brinnande vante genom brevinkastet.

I dag häktades hon på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Kvinnan erkände brott men bestred häktning och ville bli satt på fri fot. Rätten beslutade att hon ska genomgå en sinnesundersökning. Åtal ska vara väckt den 3 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".