Norrköping

Bagage på villovägar för handbollslandslaget

Nu är det svenska handbollslandslaget på plats i Norrköping för uppladdning inför söndagens EM-kvalmatch mot Monte Negro som spelas i Himmelsta-lundshallen. Men dagens första styrkepass fick genomföras med ihoplånade kläder, spelarnas bagage försvann med flygresan.

Det svenska handbollsllandslaget kom till Norrköping i går kväll, men det första träningspasset blev inte riktigt som planerat. Det fattades träningskläder eftersom huvuddelen av landslagets bagage försvann på vägen från resan från Monte Negro där de spelade i onsdagskväll. 

– Det brukar vara ganska vanligt, vi reser ju med rätt mycket bagage och det brukar sällan komma fram i tid, säger den luttrade spelaren Jan Lennartsson.

På söndag väntas flera tusen åskådare till Himmelsta-lundshallen när det svenska handbollslandslaget spelar returmöte med Monte Negro i kval till kommande EM.

Under dagen har det arbetats med golvet ishallen där man har lagt ut nytt underlag för att göra det till en handbollsarena. Spelarna ska köra några lätta träningspass innan söndagen, men förbundskapten, den förra landslagsstjärnan Staffan Olsson tänker inte köra alltför hårt med dem:

– De kommer ju från sina klubblag och är ganska slitna, så nu är det mycket om ta det lugnt och fokusera på matchen, säger Staffan Olsson.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista