Norrköping

Ett års fängelse för granatattacken

De två Norrköpingsbor med koppling till motorcykelklubben Hells Angels dömdes i dag till ett års fängelse för försök till grov utpressning och grovt olaga hot. Det meddelade Norrköpings tingsrätt i dag på förmiddagen.

Det blev en dramatisk morgon för de boende utmed Stockholmsvägen i Norrköping i slutet av januari. En skarpladdad granat hade kastats in i en av lägenheterna - och de boende fick evakueras. Så här berättade Sunita Kazlagic om händelsen:

- Jag somnade runt klockan ett ungefär och sedan hörde jag bara en stor krasch. Sedan kom polisen och knackade på och då fick vi gå ut.

Två Norrköpingsbor, 19 och 24 år gamla, med koppling till Hells Angels och supporterklubben Red and White Crew greps och åtalades för attacken. Motivet ska varit att försöka pressa en person i bostaden på att betala 40 000 kronor. Orsaken ska varit att han dragit av en mössa med mc-klubbens märke under ett bråk på en pub.

I dag kom domen mot dom två mc-killarna: ett års fängelse för grovt olaga hot och försök till grov utpressning. 24-åringen fälldes även för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. De två ska även skadestånd på 40 000 till målsägande och hans sambo.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".