När drar Mattias Weinhandl på sig LHC-dressen igen?

Mårtensson och Weinhandl - motståndare i ryska ligan

I Linköping gjorde Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl stor succé förra året, nu spelar de mot varandra i det ryska hockeyslutspelet.

Klubben AK Bars fans hade rest 80 mil från Kazan till Moskva och de jublade högst och längst igår kväll. Kazan-laget vann den tredje semifinalen mot Dynamo Moskva på bortais med 1-0 under söndagskvällen och leder nu matchserien med 2-1 i matcher.

Tony Mårtensson var visserligen på isen när segermålet kom i tredje perioden, men både han och Dynamo Moskvas Mattias Weinhandl gick för ovanlighetens skull mållösa av isen.

Båda spelarna är sina respektive lags bästa poänggörare i slutspelet, Mårtensson med 13 poäng på 11 matcher och Weinhandl med 12 poäng på nio matcher. Så här långt är Mattias Weinhandl nöjd med säsongen:
– Det har varit mycket bra tycker jag, det var lite olyckligt med en skada så jag var borta i nio veckor, men nu känns det väldigt bra, säger han.

Något besked om återkomsten till Linköping kan inte Mattias Weinhandl ge:

– Jag vet faktiskt inte ännu, vi får se vad som händer efter säsongen, säger han.


Fredrik Wadström
fredrik.wadstrom@sr.se
fredrik.wadstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".