Åtvidaberg

Åtvidabergspolitiker utlovar bussbälte

Det ser ut som om en lösning är på gång för barnen i det lilla samhället Önhult utanför Åtvidaberg som har fått åka buss till skolan utan säkerhetsbälte i flera år.

Både barn och föräldrar har varit oroliga för säkerheten i bussen, men nu säger Lars-Erik Nilsson (M) som är ordförande i barn- och utbildningsutskottet att Önhultborna kan få en buss med

– Vår ambition är ju naturligtvis att så många som möjligt ska åka bältade, säger han.

Vägen mellan Önhult och Åtvidaberg är smal har många tvära kurvor med dålig sikt. Där åker barnen varje dag till skolan i Åtvidaberg, men bussen de åker med är egentligen en stadsbuss och inte avsedd för sträckan.

Föräldrarna i Önhult har i många år kritiserat kommunen och Östgötatrafiken för att de inte sätter in bälten i bussen eller inte byter till en buss med bälte.

Men nu säger Lars-Erik Nilsson att han har varit i kontakt med Östgötatrafiken:

– Vi ska under våren och fram till skolstart försöka få till stånd någon form av lösning på den här frågan och den lösning som vi pratar om är naturligtvis någon form av bälte i bussen, säger Lars Erik Nilsson.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".