Oklart om uteliggares död

En uteliggare dog på en parkbänk i Norrköping i början av juni. Nu diskuteras både på kommunen och bland den avlidnes vänner hur detta kunde hända.
Det var den tredje juni som en ambulans hämtade en död man på Nya torget i Norrköping. Han hade under en längre tid bott på kommunens härbärge Hamnbrohemmet men vad som hände sedan är oklart. Uppgifterna går nänligen isär. Hans vänner menar att han inte blev insläppt på Hamnbrohemmet pågrund av att han var skyldig dom pengar. Samtidigt var han enligt vännerna skyldig en langare pengar. Iréne Lindén, Socialnämndens ordförande i Norrköping, säger att personen bodde på Hamnbrohemmet men att han själv begav sig därifrån. Att uppgifterna går isär om vad som hände oroar både socialnämndens ordförande och den avlidnes vänner. Enligt Lindén kommer socialnämnden nu att titta närmare på fallet för att reda ut hur det kan råda så olika uppfattningar om uteliggarnas situation.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".