Bilsportgymnasium i Mjölby

Om ett par veckor startar landets första nationella bilsportgymnasium i Mjölby. Under tre år ska eleverna lära sej köra racerbil med sikte på elitnivå samtidigt som dom läser in gymnasiet.
Det nya bilsportgymnasiet i Mjölby tar in ungdomar från hela landet och av de fem elever som börjar nu i höst är fyra pojkar och en flicka. Stefan Wass, 16 år, från Linköping är den ende östgöte som är antagen till utbildningen. Eleverna ska läsa på olika ordinarie gymansieprogram i Mjölby, men stor del av skoltiden ( 500 poäng) går till bilsportträning med Formel Ford cetekbilar på Mantorp Park. Bilar, benisn och reservdelar bekostas av ungdomarna själva. Det här blir det femte riksidrottsgymnasiet i Östergötland. Dom övriga fyra har fotboll, tennis, segling och triathlon på schemat. Bilsportgymansiet arrangeras av Mjölby kommun och Svenska bilsportförbundet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".