Eriksson spänner av sig säkerhetsbältet

Landshövding Björn Eriksson lämnar posten som ordförande i trafiksäkerhets-organisationen NTF. Han gör det i sambande med NTF:s kongressi Linköping i slutet av april. Men trafiksäkerhetsdebatten tänker han inte lämna, snarare tvärt om.

– När man varit så länge så känner jag att man börjar bli en fara för omgivning. Det jag inte hunnit utreda på 17 år är ju tveksamt om man hinner på 19 eller 21 år, säger Eriksson.

Men erfarenheten är väl viktig i ett sådant arbete? 
– Ja men erfarenheten kan bli lite mossig också. Jag tycker inte att jag kan tillföra så mycket mer. Det behövs nya krafter.

Till hösten lämnar han även landshövdingeposten i Östergötland. Vad han ska göra är inte klart än men tyst tänker han inte vara i alla fall.

– Det är spännande att bli en av de kloka gubbarna som sitter på läktaren och frågar varför de inte gör si eller så. Jag tänker delta i debatten och det kan man ju nästan göra friare när man inte är ordförande.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".