LO-distriktet om AMF-affären: "Lundby-Wedin är för oinsatt"

Wanja Lundby-Wedin borde ha sökt mer kunskap om de här frågorna. Det menar LO-distriktets ordförande i Mellansverige, Per Hägglund, med anledning av de senaste dagarnas stormar kring LO-basen Wanja Lundby-Wedin.

AMF pension har under de senaste fem åren betalat in cirka 50 miljoner kronor till sin förre VD, Christer Elmehagens pension. Först påstod LO-basen att hon har varit oinformerad om det här, trots att hon sitter med i företagets styrelse. I går ändrade hon sig och sa att hon borde ha ställt fler frågor om det omstridda avtalet. Frågan om hon kan sitta kvar som LO-ordförande har ställts från flera håll.

Per Hägglund är av åsikten att Lundby-Wedin borde ha sökt mer kunskap om de här frågorna

– Wanja borde ha reserverat sig mot det här beslutet, det är ett jättestort ansvar sitta som styrelseledamot i en sådan här viktig styrelse, säger Per Hägglund, LO-distriktets ordförande i Mellansverige

Hägglund medger att det hela skadar LO:s förtroende

– Jag har inte pratat med så många medlemmar eftersom jag har varit på resande fot under två dagar, men de jag har varit i kontakt med har varit upprörda, säger han.

Lars Anrell
lars.anrell@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".