Linköping

Psykisk störning bakom barndråp

En allvarlig psykisk störning kan ligga bakom dråpet på en knappt tvåårig pojke i Linköping. Det visar den sinnesundersökning som gjorts av den 32-åriga mamman som sitter häktad misstänkt för dådet.

Enligt undersökningsläkaren misstänks kvinnan lida av en allvarlig psykisk störning både vid undersökningen och vid tiden för brottet. Undersökningen är vägledande för vilken påföljd som kan bli aktuell om kvinnan döms skyldig till gärningen. En person som lider av en allvarlig psykisk störning kan inte dömas till fängelse utan ska ges rättspsykiatrisk vård.

Det var den 6 mars som pojken hittades livlös av sin pappa efter att han kommit hem till bostaden i Linköping. Han larmade omedelbart ambulans men barnets liv gick inte att rädda. I lägenheten fanns även pojkens mamma, en 32-årig kvinna som nu sitter häktad misstänkt för dråp. Åtal ska vara väckt senast 9 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".