April, april - så lurades östgötarna

Nej, Drottninggatan i Linköping ska inte bli trefilig, Hörsalen i Norrköping ska inte rivas och det finns ingen webbkamera med alkolås som ska förhindra opassande fyllemail. Och faktiskt, Göran Persson blir inte ny landshövding i Östergötland, i alla fall är det inte klart än.

I var det det nytillträdda kommunalrådet Muharrem Demirok (C) som fick ge nyheten om Drottninggatans ombyggnad tyngd och det gjorde han med besked:

– Träd är inte min grej, jag gillar granit, svarade Demirok frankt på frågorna om de 27 träd som skulle bli tvungna att avverkas för att ge plats åt det extra körfältet.

valde också att skämta om centrummiljön. Hörsalen ska rivas och ge plats åt ett nytt torg, konstaterade tidningen.På så sätt skulle kommunen också lösa problemet med de personer som gärna samlas i parken för att dricka alkohol, skrev man vidare och lät för säkerhets skull också Pär Sober från IOGT-NTO välkomna planerna.

– Det här blir kanon, sa Pär Sober och tillade att han givetvis helst skulle vilja att även Systembolaget försvann från city.

skrev om det Norrköpingsbaserade teknikföretaget Eye-techs förestående lansering av ett webbkamera-baserat alkolås för hemmabruk i datorn.

– Hur många har inte i fyllan skickat mail som man sedan ångrat. Nu finns produkten som kan hindra det. Don’t drink and mail, sa företagets brittiske vd Etan Olsen, till tidningen.

Extra Östergötland skrev om de fullständigt unika vikingafynd som nyligen hittats i Ljungsbro utanför Linköping. Tidningen visste också att berätta att artisten och vikingafantasten E-type nu vill bygga en hel vikingaby i anslutning till fyndplatsen.

I tidningens nöjesdel avslöjade man också att Hollywoodstjärnan Nicole Kidman just nu är på besök i länet för att diskutera en filmatisering av deckarförfattaren Mons Kallentofts böcker som ju utspelar sig i Linköping. Även svenska skådespelare var sugna på roller i den planerade filmen, skrev tidningen:

– Representanter för bland annat Mikael Persbrandt och Marie Serneholt ligger på, sa Eddie Grand på Universal Scandinavia som köpt rättigheterna till den första filmen i serien ”Midwinter blood”.

Så var det ju det här att .

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".