Norrköping

Ombyggnaden av Söderleden prisas

Tekniska kontoret och Norrköpings kommun har vunnit FIA-priset 2008. FIA, som står för förnyelse i anläggnings-branschen, gav tekniska kontoret priset för projektet E22/Söderleden.

Tekniska kontorets arbete med E22/Söderleden, Vilbergen till Ljura, är landets bästa anläggningsprojekt i kategorin Investering. FIA-priset är branschens egen kvalitetsutmärkelse som delas ut till det projekt som på bästa sätt kombinerat samarbete och kreativa lösningar för att få mer anläggning för pengarna.

Juryns motivering:

”Ett komplicerat projekt i hårt trafikbelastad stadsmiljö för såväl rikstrafik som lokaltrafik har genomförts i en omsorgsfullt planlagd samverkansprocess med stort engagemang från beställare, medfinansiär, utförare och projektör. Genom kreativa lösningar för teknik, miljö och information har beställarna fått en slutprodukt som väl uppfyller ställda krav till rätt kostnad levererad i rätt tid.’

Bakom FIA-priset står Banverket och Vägverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".