Norrköping

Rättsläkaren kan ge nya ledtrådar

Polisen har ännu inte gripit någon för mordet på den 56-årige kioskägaren i Norrköping. Under dagen väntas rättsläkarens rapport som kan ge nya ledtrådar i fallet.

- Vi måste få veta vad de här skadorna har uppstått av, säger kriminalkommisarie Anne Asp.

En man i 40-års åldern och vad man tror är en kvinna i 30-års åldern sågs fly brottsplatsen i torsdagskväll.

- Den sista säkra iaktagelsen är av det här gärningsparet är när de är på väg tillbaka på baksidan av byggnaden, säger Anders Selevik på våldsroteln i Norrköping

Men trots massiva spaningsinsatser har ännu ingen gripits för mordet. Den tekniska undersökningen fortsätter i kiosken samtidigt har polisen fortsatt att förhöra vittnen och anhöriga.

- Vi är i en kartläggningsfas där vi försöker få in så mycket information som möjligt från de som kan ha gjort iaktagelser i området plus kartläggning med anhöriga och vänner, säger Anders Selevik.

Men fortfarande finns många frågor kvar att besvara; vilka är gärningsmännen, vad har varit motivet och blev något stulit från kiosken? Under dagen väntas rättsläkaren komma med sin rapport, vilket kan ge polisen nya ledtrådar i jakten på gärningsmännen och vilket mordvapen som har använts.

- Jag hoppas att vi får ett svar från rättsläkaren i eftermiddag eller imorgon. Vi måste få veta vad de här skadorna har uppstått av, säger kriminalkommisarie Anne Asp.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se