1 av 2
2 av 2

"Inför separata kill- och tjejtoaletter"

Birgitta Nilsson, skolöverläkare föreslår att man ska införa separata kill- och tjejtoaletter för att komma tillrätta med problemet snuskiga toaletter på skolorna.

– Det finns redan på vissa skolor. Det är ju väldigt privat att gå på toaletten. Flickorna behöver sitta lite längre, de behöver lugn och ro, man är rädd att någon kommer och rycker upp dörren eller att man bli inlåst. Menas killarna kanske har lite mer bråttom in, och det kanske kissas på golv. Så det kan vara ett bra förslag att dela upp det, säger Birgitta Nilsson.

Våran undersökning visade att många elevtoaletter på landets högstadieskolor är dåligt städade och många elever drar sig för att gå på toaletten under skoldagen. På nästan varannan undersökt toalett i länet saknas till exempel tvål. Men på lärartoaletterna finns det ofta både handsprit och doftspray.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".