Misstänkt för mordbrand häktad

Den 23-årige man som misstänks ha anlagt branden i en lägenhet i stadsdelen Berga i Linköping förra veckan häktades i dag av tingsrätten. Vid branden omkom en man och flera personer skadades.
En man omkom och flera personer ådrog sig svåra brännskador vid lägenhetsbranden i stadsdelen Berga natten till i torsdags. Åklagare Lennart Löthman hävdar att den 23-årige mannen, som i dag häktades, använt bensin för att tända på. Motivet ska ha varit att 23-åringen inte fick delta i en fest som pågick i lägenheten. Mannen själv nekar till att ha något med branden att göra och hävdade vid dagens förhandling i tingsrätten att han sett en för honom okänd person anlägga branden. 23-åringen dömdes för ett år sedan till rättspsykiatrisk vård för olaga hot. Men i maj i år ansågs mannen färdigbehandlad och skrevs ut. Åklagaren ska nu utreda på vilka grunder. Samtidigt ska 23-åringens psykiska hälsa återigen undersökas innan åtal väcks.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".