Boxholm

Ingen vill driva vårdcentral i Boxholm

Nästan alla vårdcentraler i Östergötland har lämnat in ansökan landstinget om att få bli godkända att driva vårdcentral inför vårdvalet i Östergötland, men inte i Boxholm.

Idag drivs vårdcentralen av det privata vårdföretaget Carema som nu meddelat landstinget att man inte tänker fortsätta med verksamheten. Och för tillfället finns inte heller någon annan som är intresserad av att ta över driften.

– Carema skickade ett meddelande igår och sa att de har rekryteringsproblem och menar att man inte kan driva en bra verksamhet om man inte kan rekrytera personal så som man önskar, säger Lasse Pettersson, Vrinnevilistan, ordförande i hälso och sjukvårdsnämnden.

Lasse Pettersson säger att landstinget nu ska undersöka om någon annan är intresserad att ta över driften av vårdcentralen Boxholm. Och om ingen är intresserad, kan landstinget tvingas ta över driften.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".