Pagrotsky: Industrin påverkas inte vid ett nej

Näringsminister Leif Pagrotsky, som är emot ett införande av euron, tror inte att östgötska industrier påverkas nämnvärt om Sverige väljer att stå utanför valutasamarbetet. Det sa han när han besökte länet under måndagen.
Dominerade gjorde frågorna om landets elpriser och skogsindustrins roll i länet men på dagordningen fanns, förstårs, även den stundande EMU omröstningen. Leif Pagrotsky, som är emot ett införande av euron, tror inte att Braviken påverkas om Sverige väljer att stå utanför valutasamarbetet Pagrotsky fick en snabb guidning genom fabrikens varma och bullriga lokaler igår eftermiddag. Några chanser att prata EMU hanns knappast med men ändå tror näringsministern att valutasamarbetets vara eller icke vara inte kommer att påverka Braviken särskilt. Företaget, som har Europa och euroländerna som huvudmarknad, har valt att inte ta ställning i frågan och Holmen Papers VD Magnus Hall tror inte heller valutan och EMU påverkar företaget direkt men visst ser han fördelarna och personligen vill han att Sverige går med i valutasamarbetet. Bland annat tror Magnus Hall att vi skulle slippa valutaspekulationer om vi gick med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".