Många får nyktra till i arresten

Sedan tillnyktringsenheten på Vrinnevisjukhuset i Norrköping stängdes får allt fler berusade nyktra till i polisarresten istället, eller hemma.
I mars i år halverades länets vårdplatser och samlades till Linköping och konsekvenserna av det går nu att läsa ut i polisens statistik för första halvåret i år, skriver Norrköpings Tidningar idag. Medan närmare 40 % av de berusade som togs om hand av polisen i Linköping under denna period fick nyktra till på sjukhuset - så var samma siffra knappt 10 % i Norrköping, trots att fler omhändertaganden görs där. Skillnaden beror bland annat på att polisen i Norrköping medvetet väljer att köra berusade personer till arresten istället för till Vrinnevisjukhuset - där det ska göras en bedömning av vilka som ska slussas vidare till Linköping för tillnyktring på sjukhus, en procedur som många poliser bara tycker tar onödig tid eftersom det ofta ändå slutar med att personen i fråga får följa med tillbaka till polishuset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".