Linköping

Mordbrandsmisstänkt utreds för fler bränder i Tannefors

Polisen ska nu undersöka om den man som misstänks för att ha anlagt helgens brand i Tannefors i Linköping, kan knytas till fler bränder. Mannen häktades i helgen misstänkt för mordbrand.

Det var vid tretiden under natten till i lördags som larmet kom till räddningstjänsten om att det brann i ett snickeri på Gamla Tanneforsvägen i Linköping.

Räddningstjänsten lyckades släcka elden, men det fanns risk för att branden skulle sprida sig till bostäder i fastigheten.

Under lördagsnatten kunde polisen gripa en 32-årig man misstänkt för att ha anlagt branden. 32-åringen häktades sedan under söndagen, misstänkt för mordbrand. Polisen är dock förtegen om vad som knyter mannen till branden.

Området Tannefors har varit utsatt för en lång rad bränder under våren. Bara under februari härjades området av sju eldsvådor, och det finns misstankar om att de har anlagts av samma person eller personer.

Kriminalinspektör Benniet Henricsson säger till SR Östergötland att man inte kan utesluta att den nu häktade mannen kan komma att misstänkas för fler bränder, men han säger samtidigt att det är för tidigt att yttra sig om fler brottsmisstankar.

– Vi ska analysera de tidigare bränderna för att se om det finns kopplingar till mannen, säger Benniet Henricsson.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se