Foto: Hasse Holmberg. COPYRIGHT SCANPIX.
Valdemarsvik

Skatteverket ger deklarationshjälp

Nu åker skatteverket på sin årliga turné, för att hjälpa människor med skattedeklarationen. Idag är de på plats i Valdemarsvik.

– Det är kö när vi kommer. När det gäller Valdemarsvik brukar det vara en del egna företagare som kommer, små företag som inte har någon bokföringshjälp, säger skatteinformatör Evalena Karlsson

Under april besöks de orterna som saknar skatteverkets kontor. Under ett par timmar kommer människor att kunna få hjälp med sina skattedeklarationer. Vidare berättar Evalena Karlsson om hur de arbetar.

– Vi talar om vad som gäller och hur de ska fylla i och i vilka rutor. Skattereglerna är lite krångliga och många tycker att det är jobbigt att deklarera, säger Evalena Karlsson.

De frågor som förekommer mest är frågor som relaterar försäljning av aktier eller värdepapper.

– Det är ganska krångligt hur det ska deklareras. Det har folk problem med, så de vill ofta ha hjälp med det, säger Evalena Karlsson.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".