Östergötland

Fortfarande möjligt att söka universitetskurser

Den som ännu inte lämnat in sin ansökan till höstens utbud på landets högskolor och universitet har fortfarande lite tid på sig. På grund av ett datahaveri har ansökningstiden nämligen förlängts till klockan 12 idag.

Det var igår kväll som Verket för Högskoleservice (VHS) fattade beslutet att förlänga ansökningstiden till klockan tolv idag.

Orsaken var att VHS ansökningstjänst på nätet, för tredje året i rad, inte klarade av anstormningen av sökande som var ute i sista minuten. Strax efter klockan 21 i går kväll kraschade tjänsten. Någon timme senare var den igång igen, men VHS valde ändå att förlänga ansökningstiden.

– Vi vill inte att någon ska känna panik precis här innan midnatt. Därför har vi beslutat att vi förlänger ansökningstiden till klockan 12 mitt på dagen i morgon, sa VHS kommunikationschef Charlotta Volgsten Forberg till TT igår kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".