JK väcker inte åtal för namnpublicering på nätet

Justitiekanslerna, JK, som utrett frågan om publiceringen av de dömda personer för grovt rattfylleri som fått namn, adress och personnummer publicerade på nätet, anser troligen inte att det finns någon anledning att väcka åtal vad gäller de nya personuppgifter som har lagts ut på nätet.
Tidigare idag har vi berättat att män som blivit dömda för grov kvinnofridskränkning nu fått sina personuppgifter publicerade på nätet. Det är en tidskrift på Internet som lagt ut uppgifterna. Anledningen till publiceringen säger tidskriftens ansvarige utgivare är att varna människor för brottslingarna. Publiceringen av de dömda för grovt rattfylleri upprörde dom utpekade och tidskriften polisanmäldes men JK anser alltså inte att det finns någon anledning till att väcka åtal för förtal och troligen gör han samma bedömning om han får in nya anmälningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".