Linköping

Trio åtalas för utpressning

Tre män åtalas i dag misstänkta för att ha försökt pressa en krögare i Linköping på pengar. Männen ska ha krävt krögaren på 750 000 kronor, om han inte betalade hotades både han, hans familj och företaget.

Bakgrunden ska ha varit att två av männen investerat pengar i en nattklubb i Linköping. Krögaren var intresserad att gå in med pengar för att rädda nattklubben från konkurs. Men när han drog sig ur ansåg männen att krögaren bar skulden för konkursen och krävde honom därför på pengar för deras förlust.

Två av männen misstänks även ha försökt pressa en privatperson på pengar för en påstådd narkotikaskuld. När han inte betalade blev han slagen med en batong. En av de åtalade, en 29-årig man från Göteborg, åtalas även misstänkt för misshandel på en krog i Linköping.

De tre männen greps av polis i mitten av mars och åtalas nu misstänkta för bland annat försök till grov utpressning. Samtliga nekar till brott.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".