Landstinget flaggar för uppsägningar

Landstinget i Östergötland gick i fjol med ett underskott på 284 miljoner kronor. Nu flaggar landstinget för att cirka 300 anställda kan komma att sägas upp.
Orsaker är bland andra höga kostnader och lägre skatteintäkter, anger landstinget i ett pressmeddelande. Förslag ska också läggas för bättre samverkan mellan de tre akutsjukhusen i Motala, Norrköping och Linköping. Att behålla dagens utbud av hälso- och sjukvård är inte "genomförbart". Sparförslagen ska redovisas för landstingsledningen andra veckan i september. Då blir de offentliga och bereds sedan av tjänstemannaledning och politiker. I oktober ska landstingsstyrelsen och hälso- och sjukvårdsnämnden ta ställning. I fjol gick Sveriges landsting/regioner totalt cirka 7,8 miljarder kronor back, av dem svarade Stockholms läns landsting och Region Skåne för cirka 5,8 miljarder. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".