Norrköping

Kioskmordet kan ha kopplingar till Göteborg

Gärningsmännen som söks för mordet på en kioskägare i Hageby i Norrköping kan också ligga bakom flera butiksrån i Göteborg den senaste tiden.

– I Göteborg så har det varit en man och en kvinna, vid de här rånen och det är en ganska så ovanlig kombination. Vi tittar på det som ett alternativ, säger Anne Asp, kriminalpolischef i Norrköping.

Butiksrånen i Göteborg är ett av de spår som Norrköpingspolisen nu tittar närmare på. Rånen det handlar om är mot två butiker i Kortedala och på Hisingen och skedde bara två dagar innan mordet på den 56-årige kioskägaren i Norrköping.

Det som kopplar ihop fallen är signalementet på gärningsmännen. I alla tre ärendena tros gärningsmännen vara en yngre kvinna i 25-30-års åldern och en man i 40-års åldern. Att gärningsmännen är ett par är en ovanlig konstellation enligt polisen. Men det finns även fler likheter, gärningsmännen slår till omaskerade och är beväpnade med kniv.

En teori är att kioskmordet i Hageby är ett rån som gått överstyr. Men rånteorin är något som polisen tror allt mindre på.

– Men man kan inte utesluta det och då måste vi titta på det. Vi har en bra kontakt i Göteborg och vi får ta del av det material som finns. Vi har fått signalementsuppgifter och de signalement som vi har fått är inte olika dem vi har. Det är inte klockrent men vi får se vart det leder, säger Anne Asp.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".