Saabs vd Åke Svensson presenterar företagets kvartalsrapport imorgon och troligen även ett storvarsel. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
LINKÖPING

Storvarsel väntar på Saab

I morgon lämnar försvarskoncernen Saab sin kvartalsrapport, och inom facket befarar man nu att företaget kommer varsla om uppsägningar.
– Jag och alla andra har gått och väntat på att någonting ska hända, säger Jan Kovacs på Unionen.

Kvartalsrapporten presenteras på en pressträff i Stockholm i morgon. Till Östgöta Correspondenten säger Lars Jansson på Saabs pressinformation att personalen då kommer att informeras om kommande besparingsåtgärder.

Enligt Jan Kovacs som är klubbordförande för Unionen på Saab, oroas man nu över att det kan bli varsel. Samtidigt kan han inte säga att varsel är planerade.

– Nej, det måste företaget bekräfta. Jag och alla andra har gått och väntat på att någonting ska hända. Man hoppas på att det inte ska ske, säger Kovacs till SR Östergötland.

Uppgifter till Östgöta Correspondeten säger att företaget kan komma att varsla flera hundra anställda om uppsägning.

Till tidningen säger vd:n på Saab Aerostructures i Linköping, Kjell Johnsson, att finns det en övertalighet och han utesluter inte varsel. Han säger att man nu ser över personalsituationen.

Om det blir något varsel och i sådana fall hur stort är fortfarande oklart men flest jobb uppges försvinna från tjänstemannasidan.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".