vadstena

Vadstena fyller 30 år idag

Vi säger grattis till Vadstena. För idag är det 30 år sedan som Vadstena blev en egen kommun igen efter 6 år som en del av Motala. Men någon officiellt firande blir det inte, förutom att staden flaggar. Vi hör några Vadstenabor berätta.

– Jag var 18 år då så jag hade fått rösträtt så jag fick rösta i den här folkomröstningen, berättar Heidi Segrell. Och jag röstade för att Vadstena skulle bli egen kommun igen. Vi hade en känsla av att det inte gjordes någonting för Vadstena utan alla pengarna gick till Motala. Där byggde man men här hände ingenting.

– Det är underbart att vi har en egen kommun som heter Vadstena, säger Vivi Lonér. Min man och jag flyttade hit från Motala för 14 år sedan och vi tycker att Vadstena passar oss utmärkt som pensionärer. Här finns kultur, här är lugnt, nära till allt och människorna är trevliga.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".