SR:s medarbetare firade lyssnarsiffrorna i dag. Foto: Anders Lundin/SR
Östergötland

SR Östergötland störst i länet

Antalet östgötar som lyssnar på Sveriges Radio Östergötland blir allt fler, det visar den mätning som Sifo presenterade i dag. 104 000 lyssnar på radiokanalen varje dag.

– P4 är den överlägset största kanalen, det är jättekul, säger Peter Weyde, kanalchef på Sveriges Radio Östergötland.

Enligt Sifo, som undersöker radiolyssnandet på uppdrag av Sveriges Radio och reklamradiostationerna, lyssnade 29,1 procent av östgötarna på P4, det är en förbättring med 1,3 procentenheter på ett år. Ännu bättre går det när P4 sänder lokalt över Östergötland, +2,2 procent.

– Man kan ju hoppas och tro att det är vårt utbud som bidrar till ökningen. Vi har bland annat flyttat ut sändningar och blivit mer publika samt satsat mer på agendasättande journalistik, säger Weyde.

Det totala radiolyssnandet i länet ligger nu på 73,5% - vilket är en liten minskning jämfört med Sifos senaste mätning.

– När radiolyssnandet minskar totalt står Sveriges Radio stabilt hos lyssnarna, vilket visar den utomordentliga betydelsen av public serviceradio, inte minst i tider av turbulens och osäkerhet, säger Mats Svegfors, vd för Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".