Marie Morell (M), Lasse Pettersson (VL) och Christian Gustavsson (M).
Östergötland

Fortsatt politiskt samarbete i landstinget

Den borgerliga alliansen och Vrinnevilistan vill fortsätta samarbeta även efter nästa val. Idag presenterade de fem partierna en gemensam deklaration inför valet 2010.

– Vi fem trivs ju väldigt bra ihop idag och det tror jag är vår gemensamma ambition att fortsätta att göra det, säger Christian Gustavsson (M) i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Nu lanserar partierna en gemensam hemsida för alla partier i majoriteten. Allianspartierna går till val på en gemensam valplattform och Vrinnevilistan på en egen, men kampanjerna ska göras sida vid sida och redan nu säger de att de tänker fortsätta att samregera om de vinner valet.

För Vrinnevilistan som säger sig stå utanför den traditionella blockpolitiken kan det tyckas märkligt att knyta tydliga band till ett av blocken så här 1,5 år innan valet, men partiets ordförande Lasse Pettersson ser inga problem med det.

– Inför valet är ju vi fristående och det är väl som det här mötet är till för idag, säger Lasse Pettersson

Det ser ut som att de har goda förutsättningar att komma överens inför valet. Det finns i alla fall inga markanta skillnader i vad partierna anser blir den viktigaste valfrågan: tillgängligheten, svarar samtliga politiker.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".