Carina Lidbom spelar teaterdivan Huma Rojo.
Norrköping

"Allt om min mamma" i Norrköping

Till helgen är det premiär i Norrköping för pjäsen ”Allt om min mamma”, baserad på den Oscarsbelönade filmen med samma namn.

Föreställningen handlar om Manuela, mamma till den 17-årige Esteban som efter sonens död försöker hitta Estebans pappa för att berätta vad som har hänt.

En regning kväll i Madrid ser Manuela sin son Esteban omkomma i en bilolycka på sin 17-årsdag.

Hon beger sig till Barcelona för att leta rätt på Estebans far som hon lämnade när hon blev gravid.

I Barcelona träffar Manuela en rad kvinnor: sin ungdomsvän Agrado och stjärnan Huma Rojo, spelad av Carina Lidbom, som var Estebans stora idol och den som orsakade hans tragiska död.

Pjäsen bygger på de Pedro Almodórs flerfaldig belönade film ”Allt om min mamma” från 1999. Pjäsen sattes för första gången upp på svenska i Stockholm och nu till helgen har den premiär i Norrköping.

Den som har sett filmen ”Allt om min mamma” minns en stark, sorglig, men samtidigt varm och hoppfull berättelse. Tereza Andersson som har regisserat pjäsen, säger att mycket har förändrats när manuset gjordes om till teaterpjäs, men det går enligt henne att se att det är Pedro Almodórs karaktärer:

– Han tecknar ju med så starka färger så det går inte att bortse ifrån, säger Tereza Andersson.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".