Speedway: Förlust för Vargarna

I mötet i elitserien i speedway mellan Smederna och Vargarna inledde Eskilstunalaget med fyra raka dubbelsegrar och fortsatte sedan uppvisningen. Till slut skrevs hemmasegern till förkrossande 53-31.
Smederna tog emot Vargarna hemma. Båda lagen saknade en toppförare. I Smederna hade Nicki Pedersen lämnat återbud sedan han skadat ett knä i en match i polska ligan i söndags. Vargarna kom utan Jason Crump som brutit en finger. Han kommer dock att köra GP-tävlingen på lördag i Göteborg. Vargarna var mest hämmade av sitt återbud. Smederna inledde med fyra raka dubbelsegrar och fortsatte sedan uppvisningen. Till slut skrevs hemmasegern till förkrossande 53-31. Matchen bröts med två heat kvar på grund av regn. Precis som i förra matchen fick Smedernas unge polack Krzysztof Kasprzak chansen. Han trivdes bra på Smedstadion, hans första seriematch på hemmaplan, och plockade 13+1 poäng på fem heat och kan bli en liten joker i slutspelet. - Jag tycker det är viktigt att vi håller i gång hela truppen inför slutspelet. Det gäller att ha olika uppställningar att kunna välja på, säger Smedernas Morgan Andersson. - Vi vill också vinna serien och slippa köra semifinalen. Målet är att ta guldet. Segern mot Vargarna var Smedernas sjätte raka match utan förlust. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".