Tv bandar konkurrenters intervjuer

Med mindre än två veckor till EMU-valet blir metoderna att skildra valkampanjen allt mer egenartade. SvT:s Uppdrag granskning följer folkpartisten Marit Paulsen under valspurten - med dold mikrofon, senast vid ett besök i Östergötland.
Den dolda mikrofonen tar upp allt vad EMU-anhängaren Paulsen säger, även i intervjuer med tv:s konkurrenter i medier. - Jag har Uppdrag granskning med mig. De bandar allt vad jag säger. Det kallas Wallraff. Det sade hon plötsligt mitt i en intervju med Östgöta Correspondenten på tisdagen. Under hela dagen hade allt EU-parlamentarikern sagt, och vad som sagts till henne, spelats in. Marit Paulsen säger att hon inte har någon aning om syftet med att hon bär dold mikrofon. - Som förtroendevald kan man inte säga nej. Det finns inga parlamentariker som inte accepterar den tredje statsmakten. Enligt Paulsen har hon berättat för alla hon träffat att hon bär mikrofon. Hon vet inte om tv-programmet också använder dold kamera. Det får hon se när programmet sänds efter valet, säger hon. Även centerpartisten Lena Ek, en av de ledande företrädarna på nejsidan, spelas in med dold mikrofon av Uppdrag granskning. - De har sagt att de ska hänga med på några aktiviteter. Det måste de ju få. Vi får se vad det blir av det, det kan man ju undra. Jag tror att det ska spegla stämningarna på och resurserna på jasidan och nejsidan. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".