Motala

Fall från balkong kan vara mordförsök

En 44-årig kvinna hittades tidigt i morse svårt skadad under en balkong i ett bostadsområde i Motala. En av polisens teorier är att kvinnan blivit knuffad från balkongen på tredje våningen och en utredning om mordförsök har inletts.

– Vi vet ännu inte vad som har hänt, men i sådana här lägen lägger vi oss alltid på en hög nivå inledningsvis, säger Pär-Åke Ekholm vid Motalapolisen.

Det var strax innan klockan sex i morse som en förbipasserande hittade kvinnan på marken nedanför balkongen. Hon fördes till US i Linköping där hon opererats akut. Skadorna uppges dock inte vara livshotande.

I Motala inleddes samtidigt en polisutredning.  Brottsrubriceringen är i nuläget försök till mord, men enligt Pär-Åke Ekholm kan den komma att ändras under dagen:

– Vi vet ju att någonting har hänt i den här lägenheten, men vi har ännu inte bilden klar för oss.

Han säger också att de personer som befann sig i lägenheten har förhörts och att en teknisk undersökning pågår. Dessutom har polisen inlett dörrknackning i området. 

– Vi är inne i en ganska intensiv utredningsfas just nu.

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista