Årets nybyggare säljer TV- och dataspel

Idag har Östergötlands kandidat till årets nybyggare utsetts. Det är den Internationella Företagarföreningen i Sverige, IFS, som gett utmärkelsen till Shahnam Hayamanesh som har två data- och TV-spelsbutiker, en i Norrköping och en i Motala.
Juryns motivering är bland annat att han är en inspirerande förebild för andra invandrare som vill eller har startat eget. Och det här är en utmärkelse som betyder mycket för Shahnam Hayamanesh. - Det känns väldigt bra. Det visar att man gjort rätt som kämpat jättemycket och jobbat dygnet runt i stort sett, säger han. I drygt sex år har han haft sitt företag och idag jobbar sju anställda hos honom. Nu kan han alltså stolt kalla sig för årets nybyggare, en utmärkelse som för honom vidare till den nationella uttagningen där han kan bli den som får ta emot 100 000 kronor av kungen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".