Obesvarad kärlek för liftande "Romeo"

En kärlekshistoria sysselsatte polisen i Östergötland under natten till torsdagen. En blott 15-årig italienare sökte kärleken i Sverige genom att lifta genom Europa. Resan till flickan i Stockholm kunde tagit slut i Herrbeta men östgötapolisen grep in.
Historien började redan i somras då pojke mötte flicka i USA. Tillbaka till vardagen i Italien kunde han inte glömma den svenska flickan. Längtan blev för stark, han rymde hemifrån och liftade genom Europa. Sent igår kväll fick polisen rapport om en förvirrad pojke i Herrbeta. Då grep östgötapolisen in. Den sista biten av den 250 mil långa resan fick pojken göra i polisbil. Tidigt i morse återförenades pojken och flickan i Täby. Tidigt i morse återförenades pojken å flickan. Men för pojken fick resan ett sorgligt slut. Kärleken visade sig vara obesvarad, skriver Dagens Nyheters nätupplaga, och efter telefonkontakt med pojkens föräldrar sattes han på ett plan tillbaka till Milano.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".