Eleverna på Vrinneviskolan kan tvingas flytta
norrköping

Oviss framtid för Vrinneviskolan

Igår höll barn och utbildningsnämnden ett möte för föräldrar och elever för att informera om en eventuell sammanslagning av Vrinneviskolan och Hagebyskolan. Ett möte som innehöll starka reaktioner och motstånd från föräldrar och elever på Vrinneviskolan.

– Det känns aldrig roligt när andra bestämmer och man känner att man inte får vara delaktig. Det är väl det som frustrationen handlar om. Att beslutet redan verkar vara taget, och då känns det aldrig bra, säger Ulrik Olsson som är lärare på skolan.

Flera lärare kände sig överkörda och ovetande på Vrinneviskolan idag. Lars Stjernkvist (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden förstår reaktioner från lärare och föräldrar. 

– Förslaget kom väldigt sent, så det är inte så att någon har tjuvhållit på det. Jag förstår att lärare och inte minst föräldrar känner sig väldigt överrumplade, säger Lars Stjernkvist (S).

Ännu är Vrinneviskolans framtid oviss, men den 20 maj ska beslutet fattas. Läraren Ulrik Olsson märker av att det här gör eleverna ängsliga.

– Det märks på dem idag i skolan, att de har varit lite oroliga. De pratar självklart om det här mötet i går och de är arga på politikerna som bestämmer och säger: ”Jag tänker minsann inte byta skola och jag vill inte tappa mina kamrater”, berättar Ulrik Olsson.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista