1 av 2
Rånarna kom ner för rulltrappan i Hageby Centrum och försvann sedan i en vit Volvo.
2 av 2
Norrköping

Flyktbilen har använts för spaning

Rånet i Hageby Centrum i Norrköping tidigare i veckan var, enligt polisen, sannolikt välplanerat.Bland annat ska den vita Volvo V70, som rånarna använde som flyktbil, ha setts i området vid flera tillfällen under de senaste veckorna före rånet och polisen uppmanar nu dom som tror sig ha sett bilen att höra av sig.

– Det är väldigt intressant om folk som sett bilen på platsen hör av sig till oss. Det kan vara så att de sett rånarna omaskerade, säger förundersökningsledaren Tomas Månsson.

Vad betyder det? Är rånarna från Norrköping?
– Man kan inte dra några slutsatser om var rånarna kommer ifrån men man kan dra slutsatsen att de har förberett sig relativt väl.

Det är nu tre dagar sedan rånet. Vad betyder det att tiden går?
– Det spelar ingen större roll om det går tre eller fem dagar. Vi försöker nu täppa till de luckor vi har vad gäller dörrknackning men det känns ändå som att det är lite bråttom för människors minne blir sämre hela tiden.

Det var i tisdags förmiddag som två beväpnade och maskerade män rånade två väktare inne i köpcentret.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista