Foto: Niklas Lindström / BL Media
Norrköping:

Högerextremister i bråk i Norrköping

Uppdaterad 21:12
Två män fick föras till sjukhus efter att de blivit utsatta för misshandel i centrala Norrköping. Fyra personer har gripits misstänkta för grov misshandel och fyra personer har frihetsberövats. Gärningsmännen är mellan 14 och 23 år och tros ha koppling till den högerextrema organisationen SMR, Svenska motståndsrörelsen.

Det var vid tretiden på lördagen som polisen fick in ett larm om ett större bråk vid en hamburgerrestaurang i centrala Norrköping. Sju polispatruller kallades till platsen.

– De två målsägande har berättat det var ett gäng på mellan sex och åtta personer som hoppade på dem på Drottninggatan och misshandlade dem med sparkar och slag, säger Carl Nöjd stationsbefäl i Norrköping.

Polisen försöker nu reda ut vad som har hänt, men två män har enligt vittnesuppgifter utan anledning blivit påhoppade av minst sju andra personer med slag och sparkar.

De två som blev nedslagna, fick föras till sjukhus med okända skador, de är båda hemmahörande i Norrköping.

Ser ni något hatbrottsmotiv bakom misshandeln?
– Det kan det vara men det är inte invandrarungdomar som misshandlats men det kan finnas ett hatbrottsmotiv, säger Carl Nöjd.

Det misstänkta attackerande gänget verkar vara från Stockholm och ska innan misshandeln setts dela ut flygblad för den högerextrema organisationen SMR, enligt Carl Nöjd.

Det finns ett flertal vittnen till händelsen och polisen arbetar just nu med att fråga ut de misstänkta gärningsmännen, åskådare och de två männen som misshandlades.

Pablo E. Dalence
pablo.dalence@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".