Arkivbild: Naim Terbunja efter segern i delfinalen i New York.

Terbunja efter segern: "Jag kan inte sluta le"

Uppdaterad 10:37
Finalen i den prestigefyllda tävlingen Golden Gloves slutade som övriga matcher fram till den avgörande matchen, Naim Terbunja från Linköping vann mot USA-ettan Luis Arias med 5-0 och kan nu titulera sig som mästare i Golden Gloves.

– Fan vad skönt. Jag kan inte sluta le. Det är riktigt stort och riktigt skönt. Jag blev väldigt trött tidigt i matchen och boxade mycket på vilja och rutin och det gick väldigt bra det också, säger Terbunja till SR Östergötland.

Efter segern i delfinalen i New York har Terbunja gått fram som en ångvält i den nationella delen av tävlingen. Semifinal, kvartsfinal, åttondelsfinal och 16-delsfina, alla slutade med att domarna dömde 5-0 till Linköpingsboxaren. Och även i finalen stod Terbunja som segrare med eniga domare.

Golden Gloves är världens äldsta och mest prestigefyllda amatörtävling och Terbunja sällar sig nu till en prominent skara tidigare vinnare. Bland tidigare Golden gloves-segrare finns bland andra Cassius Clay alias Muhammed Ali.

Sedan segern i New York har proffsförslagen haglat över Terbunja och nattens segern gjorde att ännu fler fick upp ögonen för honom.

– Promotorer har varit på min tränare hela tiden. Men jag vill ändå satsa mot nästa OS, jag kommer att vara favorit där om jag fortsätter. Men jag kommer att i alla fall lyssna på proffserbjudanden, säger Terbunja

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista