IFK Norrköping skriver brev till fansen

Inte mycket har gått IFK Norrköpings väg de senaste veckorna. Inte minst den tunga förlust med 5-0 mot Boden. De svarta rubrikerna har varit många under lång tid. Det har nu gått så långt att IFK Norrköpings styrelse tvingats skriva ett öppet brev till fansen. Här kan du läsa brevet.
Brevet, som styrelsen genom ordföranden Roger Ekström skrivit, inleds på följande sätt: "Vi gick in i Superettan med ett tydligt mål: Tillbaka till Allsvenskan redan i höst. När nio omgångar återstår av seriespelet får vi istället rikta in oss på att undvika nedflyttning till division 2." Styrelsen försäkrar att alla inblandade tar sitt ansvar. Att styrelse, ledare och spelare alla har del i hur säsongen utvecklats. Men trots att bland annat personal måste varslas vid klubbens kansli och spelarlönerna blir lägre nästa år vill inte styrelsen kalla det för någon ekonomisk kris: "Inget kan vara mer felaktigt." I slutet av brevet flörtar styrelsen med IFK Norrköpings fans runtom i landet: "Det är sannerligen inte lätt att vara IFK-medlem i dagarna, men en positiv inställning och konstruktivt arbete gör att vi alla kan bidra till föreningens framtida framgång."
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".