EMU: Nej-sidan tillbakavisar anklagelser

Norrköpingsbor mot EMU tillbakavisar nu anklagelserna att nejsidan använder odemokratiska metoder i folkomröstningen om EMU i länet. Enligt ja-sidan har vissa nej-sägare utklädda till ja-sägare kommer till deras möten stör.
Ulf Karlström, i nätverket Norrköpingsbor mot EMU, vänder sig emot är framförallt att brevet ställt till båda demokratiska organisationer centerpartiet, ung vänster, grön ungdom och ett par nazistiska partier. Ja-sidan skriver i brevet att några grupper inom nej-sidan använder odemokratiska metoder, bland annat nämner de att vissa nej-sägare iklädd ja-sägare kommer till deras möten stör. Personer inom nätverket Norrköpingsbor mot EMU säger till SR Östergötland att några nej-sägare varit på ett möte som de trodde var en allmän EMU-debatt i lördags. Men personerna nekar till att de störde ja-sidans möte och att de gick därifrån när de fick veta att det inte var en allmän debatt. Ulf Karlström å sin sida nekar kategoriskt till att nej-sidan har varit där.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".