Få evenemang att fira i länet

Det blir inte direkt klackarna i taket för länets invånare de kommande åren. Länet har få saker att fira, visar en sammanställning som länsstyrelsen gjort.
Kanske har musten gått ur Östergötland efter det omfattande Birgittajubileet i år. För när länsstyrelsen frågade östgötakommunerna och ett par turistorganisationer om större aktiviteter de kommande åren så blev det få svar. Bara två hörde av sig om aktiviteter som bör firas och som också kan väcka ett visst nationellt intresse. Nästa år lyfter vi på hatten för två stycken hundraåringar, nämligen spårvagnen i Norrköping och båten Boxholm i Sommen. Dessutom firar Vadstena-Akademin 40 år nästa år. Men så mycket mer finns inte att fira - med lokal anknytning - om man ska tro länsstyrelsens sammanställning. Designåret i Sverige uppmärksammas 2005 och två år senare Linnéåret. Östsvenska turistrådet konstaterar att inget av evenemangen är i klass med årets Birgittajubileum.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".